扮家家·室内设计平台

【墅创】 云端

本帖最后由 SCD墅创国际设计 于 3-16 11:54 编辑
项目名称:顶层私人会所
项目地址:中国 郑州
项目面积:2000平方米
主案设计:李信儒
空间表现:徐堃
参与设计: 秦经杭 黄德宇
设计团队:墅创国际设计机构
这是一个位于写字楼顶部的私人会所,一百多米的高度带给的我们更多的可能性。这样一个高层的设计的灵感主要来源于中国传统四合院。四合院,又称四合房, 是中国的一种传统合院式建筑,其格局为一个院子四面建有房屋,从四面将庭院合围在中间,故名四合院。
传统的四合院大都是地面建筑,而在楼顶做四合院是一个极为大胆的想法。在格局上采用的是四合院的形式,但在外观以及材料的表现形式上则跟传统的四合院有了一定的区别。
为了保证室内的采光以及通透性,大面积的采用了玻璃门的形式,让庭院跟室内可以产生更多的联系。墙面摒弃了四合院传统的青砖以及白墙的形式,用了更加贴近自然和环保的防腐木,防腐木与青瓦的组合少了一分庄重却多了一分自然。青石板的地面则为空间增加了些许的朴素与质感,中间庭院水景跟植物的配合是整个空间的重点,这也是四合院的精髓之处,室内的人透过玻璃就可以看见庭院的景观。室内部分则是采用简洁明了的方式进行处理,白色的墙面配合上顶部的木饰面,房间一侧为通体的落地玻璃,向外望去,100米的高度可以让视野更加的开阔,顶部预留的天窗则是为了更大限度的利用大自然赋予的光线。
简洁的设计语言,不简单的使用感受,是设计师所追求的,在符合客户需求的同时,最大限度的追求舒适环保,是以后设计的发展趋势,在此基础之上吸取前辈们的经验加以时代的创新才会产生美好的作品。

Clouds

Zhengzhou private high-end clubs
Project name: Top Floor Private Club
Location: Zhengzhou, China
Area: 2000 square meters
The main case design: Li xinru
Space performance: Xu kun
Participate in the design: Qin jinghang Huang deyu
Design team: Shu chuang international design agency
This is a private office located at the top of the office, more than a hundred meters of height to bring us more possibilities. Such a high-level design inspiration mainly comes from traditional Chinese courtyard. Courtyard, also known as Sihuan room, is a traditional Chinese courtyard architecture, the pattern of a courtyard surrounded by houses, surrounded by courtyards in the middle, named courtyard.
Traditional quadrangles are mostly ground construction, while the roof to do courtyard is a very bold idea. In the pattern is used in the form of courtyard, but in the appearance and material manifestations with the traditional courtyard with a certain difference.In order to ensure indoor lighting and permeability, a large area of the glass door in the form, so that the courtyard with the room can produce more contact. Wall abandoned the traditional courtyard of the traditional form of brick and white walls, with a more close to the natural and environmentally friendly wood preservative, wood preservative and green tile combination of a little more serious but a sub-natural. Quartzite floor space was increased by a little simplicity and texture, the middle courtyard water features with the plant is the focus of the entire space, which is the quintessence of the courtyard, the indoor people through the glass you can see the garden landscape. Indoor part is the use of simple and clear way to deal with the white walls with the top of the wood veneer, the room side for the whole body of the floor glass, looked out, 100 meters high can make the vision more open, the top The skylight is reserved for the greater use of the light given by nature.
Simple design language, not simple to use feelings, is the pursuit of the designer, in line with customer needs at the same time, the maximum pursuit of comfort and environmental protection, is the future design trends, based on the lessons learned from their predecessors to The era of innovation will produce beautiful works.
161758xaa29rv50vw1l202.jpg
161800u9a4ldtakze2edfp.jpg
161800jg8aa1gag4xjg2w4.jpg
161801vm1y7vmn67z1zna4.jpg
161802m4ddhoiyzz8dsnic.jpg
161803qhx7unnu7hx77vpe.jpg
161804vilb7wi66d17hbv2.jpg
161805irmiluyrye9194yq.jpg
161805jt1iztqfocdde3vz.jpg
161806mbb6zysyh6q6s7hu.jpg
161807dn9wdw9ejsx5b9gx.jpg
161808x109t9ffv1d00h12.jpg
161809ti8x8vg38pg84i8z.jpg
161816uv8v0pfexxtf98kf.jpg
161824ctfskqg4ffb395vw.jpg
161824qb0aagmhhm00cbrg.jpg
161825e6kkj9kkr53ktwnj.jpg
114659frsy3qxcagcgxkmg.jpg
161828v9hzghw9vos96vav.jpg
0
分享给QQ好友 分享到微博 分享到微信 分享到QQ空间
98 分享 已收藏 收藏

评论(1)

还可以输入500个字
登录评论
 
2017